Кралот Марко во историјата и во традицијата
Кралот Марко во историјата и во традицијата, Прилеп 1997
70-godini-od-istrazuvanjeto-na-jozef-obremski.png
70 години од истражувањето на Јозеф Обрембски во Порече, Прилеп 2002
15 години од смртта на академик Владимир Мошин
15 години од смртта на академик Владимир Мошин, Прилеп 2002